Cheviche
100 g laxfilé
100 g vit fisk filé, såsom hälleflundra, torsk eller liknande
1 st avokado
1 st mango
1 st gurka
1 st lime och/el citron, juice
1/2 Röd chili eller efter smak
Svartpeppar, efter smak
Flingsalt, efter smak
Olivolja, efter smak
Koriander efter smak
Gör så här:
- Frys fisken först.
- Låt den sedan nästan tina upp.
- Skär den lättfrysta fisken i centimeterstora tärningar.
- Skär även avokadon, mangon och gurkan i lika stora tärningar.
- Dressa upp med pressad lime och/eller citronjuice, lite olivolja, flingsalt och svartpeppar.
- Vill man ha cevichen lite hetare så skär man med fördel i färsk chili.
- Tycker man om koriander så strimla i lite sådan också.
- Servera i cocktailglas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar