måndag 17 november 2014

Cheviche






Cheviche

100 g laxfilé
100 g vit fisk filé, såsom hälleflundra, torsk eller liknande
1 st avokado
1 st mango
1 st gurka
1 st lime och/el citron, juice
1/2  Röd chili eller efter smak 
Svartpeppar, efter smak 
Flingsalt, efter smak
Olivolja, efter smak 
Koriander efter smak 


Gör så här: 



  1. Frys fisken först.

  2. Låt den sedan nästan tina upp.

  3. Skär den lättfrysta fisken i centimeterstora tärningar.

  4. Skär även avokadon, mangon och gurkan i lika stora tärningar.

  5. Dressa upp med pressad lime och/eller citronjuice, lite olivolja, flingsalt och svartpeppar.

  6. Vill man ha cevichen lite hetare så skär man med fördel i färsk chili.

  7. Tycker man om koriander så strimla i lite sådan också.

  8. Servera i cocktailglas.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar