tisdag 16 september 2014

Västerbottentrekanter




Till kräftskivan passar det ju ypperligt bra med Västerbottenpaj. Men eftersom det känns lite "gjort" så kommer här receptet på Västerbottentrekanter i stället. Mumsiga så munsbitar som passar perfekt till såväl kräftskivan som en lite starter till ett glas välkyld Champagne. 


Antal: till 5-6 personer som tilltugg
Tid: 10-15 min
Gräddas i ugnen, 200 °

Tillagning

200 g Västerbottenost
250 g Keso
2 ägg
1 förpackning färsk filodeg
Fryst eller färsk persilja
100 g smör
Salt och svartpeppar

Riv eller mixa osten, tillsätt Keso, ägg och persilja och mixa med en stavmixer till en smet. Krydda med svartpeppar och lite salt. 
Smält smöret. Lägg ut ett ark filodeg på ett bakplåtspapper. Pensla med smör, lägg på ett ark till. Skär i ca 5 cm smala längsgående remsor. Lägg en klick smet i ena änden, ca 2 tsk. Vik över degen till en triangel. Fortsätt vika triangeln hela vägen så det blir ett litet triangelformat paket. Pensla med smör. 

Under tiden, ha en fuktig handduk på de resterande degbladen så de inte torkar. 

Serveras ljumma. 

PS. Till kräftskivan serveras också gärna aioli och stöd gärna upp med lite räkor. Garnera kräftorna med krondill.  Och självklart ett gott bröd. 

2 kommentarer:

  1. Men alltså…hur smarriga verkar inte dom här vara?! Jag som ÄLSKAR allt med västerbottenost :)

    SvaraRadera
  2. De var faktiskt supersmarriga. Filodegen gjorde piffen.

    SvaraRadera