Marcus Aujalays Oxchili
800 gram högrev, i grova bitar
| ||
150 gram sidfläsk,
i små tärningar
| ||
2 st gul lök(ar), finhackade
| ||
4 st vitlöksklyfta(or), finhackade
| ||
1 st röd chili, finhackad
| ||
1 st grön chilifrukt, finhackad
| ||
2 msk tomatpuré
| ||
1 msk kakao
| ||
1 msk mald spiskummin
| ||
1 tsk rökt paprikapulver
| ||
1 tsk timjan
| ||
1 tsk oregano
| ||
1 tsk chiliflakes
|
2 st lagerblad
| ||
1 burk(ar) konserverade hela tomater
| ||
1 burk(ar) ljust
öl, (33 cl)
| ||
1 dl barbequesås
| ||
4 dl vatten
| ||
Tillbehör | ||
0,5 st salladshuvud
| ||
1 st tomat(er)
| ||
1 st rödlök(ar)
| ||
1 st avokado
| ||
1 kruka(or) färsk koriander
| ||
1 paket tortillabröd
| ||
Tillagning
1.
Oxchili: Skär köttet i grova bitar. Tärna sidfläsket smått. Skala och
finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilin.
2. Bryn köttet runt om på hög värme i olja i en gryta. Tillsätt fläsk, lök, vitlök och chili och blanda runt. Blanda ner tomatpuré, kakao, spiskummin, paprikapulver, timjan, oregano, chiliflakes och lagerblad. Häll på tomater, öl, barbequesås och vatten. Krydda med salt och peppar efter smak. 3. Låt sjuda på låg värme under lock ca 2 timmar. Rör då och då. Ta av locket och låt koka ihop tills köttet är helt sönderkokt, ca 30 minuter. Chilin ska vara rejält ihopkokt och kladdig. Smaka av ytterligare en gång med salt och peppar. Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna tomaten. Skala och finhacka rödlöken och skär avokadon i skivor. Skölj och grovhacka koriandern. Lägg upp alla tillbehör i skålar. Servera chilin med grönsaker, koriander och tortillabröd. |
Alltså KIM - denna chiligryta var SUPERB!!!!
SvaraRadera